Stoppen met roken

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Stoppen met roken

Door deze pagina te bezoeken heeft u de eerste stap gezet in het stoppen met roken. Wij hoeven u niet te vertellen dat roken een zeer hardnekkige verslaving is die bijdraagt aan aandoeningen waardoor jaarlijks duizenden mensen sterven. Ook niet dat roken de levenskwaliteit verslechtert en reuk- en smaakverlies, een verslechterde conditie, onvruchtbaarheid en impotentie kan veroorzaken. Dat weet u waarschijnlijk al. Wij willen u juist vertellen dat er middelen zijn om u van de rookverslaving af te helpen. U vindt de medicatie op deze pagina.

Als een roker probeert te stoppen met roken, blijft het lichaam om nicotine vragen, omdat het daaraan verslaafd is geraakt. Er treden ontwenningsverschijnselen op en de drang naar een sigaret kan lang aanhouden. Voor mensen die hulp kunnen gebruiken bij het stoppen met roken, zijn er naast de bekende nicotinevervangers (pleisters, kauwgum) ook medicijnen beschikbaar. U kunt deze bij uw eigen apotheek of drogisterij kopen of u geeft ons opdracht om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek of EU-drogisterij. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Vergoeding stoppen met roken

Een aantal trainingen en hulpmiddelen ten behoeve van stoppen met roken wordt vanuit uw basiszorgverzekering vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke dit zijn.

Toon meer