Schildklier klachten

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Schildklier klachten

De schildklier is een klein maar belangrijk orgaan. Het zorgt ervoor dat de stofwisseling in het lichaam goed verloopt. De schildklier doet dat door hormonen uit te scheiden. Soms werkt de schildklier te snel of te langzaam. Er kunnen dan lichamelijke klachten ontstaan.

Schildklierproblemen symptomen Symptomen die kunnen duiden op een traag werkende schildklier zijn onder andere:
- Vermoeidheid;
- Het snel koud hebben;
- Gewichtstoename, ondanks een normaal eetpatroon;
- Trage hartslag;
- Opgezwollen schildklier (struma);
- Obstipatie.

Een te traag werkende schildklier wordt ook hypothyroïdie genoemd. Een belangrijke oorzaak is de Ziekte van Hashimoto.

Symptomen die het gevolg kunnen zijn van een te snel werkende schildklier zijn onder andere:
- Hartkloppingen;
- Afvallen, ondanks een normaal eetpatroon;
- Zweten;
- Gejaagd gevoel;
- Trillen;
- Opgezwollen schildklier (struma);
- Diarree.

Een te snel werkende schildklier wordt ook hyperthyroïdie genoemd. Een van de oorzaken is de Ziekte van Graves.

Schildklier klachten behandelen Schildklierproblemen worden behandeld met medicijnen. Zo worden Thyrax, Euthyrox of Levothyroxine vaak voorgeschreven bij een te traag werkende schildklier. Deze medicijnen bevatten het schildklierhormoon levothyroxine, wat het hormoontekort aanvult.
Bij een te snel werkende schildklier wordt bijvoorbeeld Thiamazol gebruikt, vaak in combinatie met een medicijn dat schildklierhormonen bevat.

Toon meer