Hoofdroos

Hoofdroos

Hoofdroos (=seborroïsche dermatitis) is een onschuldige aandoening die vaak voorkomt. Bij hoofdroos gaat de aanmaak en afstoting van huidcellen op het hoofd tweemaal zo snel. Ook is de talgproductie hoger, waardoor de afgestoten huidcellen aan elkaar kleven.

Hoofdroos wordt veroorzaakt door een schimmel, die op iedere hoofdhuid aanwezig is. Onder bepaalde omstandigheden zoals irritatie door zeep, erfelijke aanleg, stress of voeding, kan deze schimmel hoofdroos veroorzaken. De klachten zijn zichtbare schilfering en jeuk. Vooral het zichtbare aspect vinden veel mensen vervelend.

Roos is doorgaans goed te behandelen met medicinale anti roos shampoo. U kunt deze bij uw eigen apotheek of drogisterij kopen of u geeft ons opdracht om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek of EU-drogisterij. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts. Was uw haar eerst met een milde shampoo en daarna met de anti roos shampoo. Masseer het in de hoofdhuid en spoel grondig uit. Raadpleeg een arts als de roos gepaard gaat met haaruitval of als de klachten na zes weken behandeling niet afnemen.

Toon meer