Rookverslaving

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Rookverslaving

Roken is ongezond en daarom proberen veel mensen ermee te stoppen. Dat is echter niet makkelijk: het lichaam is verslaafd aan de nicotine in tabak. Een rookverslaving is te doorbreken met veel doorzettingsvermogen. Ook zijn er medicijnen en zelfzorgmiddelen die stoppen met roken gemakkelijker maken.

Rookverslaving symptomen Wie verslaafd is aan roken, kan moeilijk zonder sigaretten of sigaren. Als het lichaam te lang geen nicotine binnenkrijgt, ontstaan er afkickverschijnselen zoals trillen, misselijkheid en een onrustig gevoel. Stoppen met roken is ook moeilijk omdat er een gewoonte doorbroken moet worden. Het is erg wennen om geen sigaret meer in de hand te hebben.

Rookverslaving doorbreken Rookverslaving symptomen zijn moeilijk te doorbreken. Lukt het stoppen met roken niet zonder hulp, dan kunt u uw rookverslaving behandelen met medicijnen. Dat kan op verschillende manieren:
- Met behulp van nicotinevervangers, zoals pleisters, kauwgum en tabletten. Deze producten verminderen de afkickverschijnselen, waardoor stoppen met roken gemakkelijker is.
- Met behulp van medicijnen. Deze kuren hebben invloed op de hersenen en verminderen de trek in een sigaret.

Nicotinevervangers en kuren kunt u bij uw eigen apotheek of drogisterij kopen of u geeft ons opdracht om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek of EU-drogisterij. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Toon meer