Hulp bij gewenningsverschijnselen

Ervaart u gewenningsverschijnselen bij het gebruik van bepaalde medicatie, maar weet u niet direct waar u terecht kunt voor vragen, advies, hulp of ondersteuning? Dan kunt daarvoor altijd terecht bij uw eigen huisarts. Geeft u er echter in eerste instantie liever de voorkeur aan om anoniem te blijven, dan biedt het internet verschillende websites waar u een online hulpverleningsprogramma kunt volgen, ook wel zelfhulpprogramma's genoemd. In de meeste gevallen zijn deze programma's door instellingen voor verslavingszorg gemaakt. Via de computer meldt u zich aan en volgt vervolgens een programma waarin u opdrachten en tips krijgt.
In veel gevallen is het mogelijk om regelmatig digitaal te hebben met een vaste hulpverlener, bijvoorbeeld via e-mail of chatsessies.

Op onderstaande websites vindt u meer informatie:

Disclaimer: er is geen samenwerkingsverband tussen Zagolie.info en de bovengenoemde organisaties. Indien u als eigenaar van één van deze webpagina's bezwaar heeft tegen het benoemen ervan op deze website, kunt u opnemen via het formulier.

Toon meer