Luizen

Luizen

Luizen zijn parasieten. Ze voeden zich met bloed dat ze uit de huid zuigen en leggen eitjes (neten) tussen de haren op de hoofdhuid. Luizen beperken zich overigens niet alleen tot de hoofdhuid, maar kunnen ook voorkomen in de wimpers, baard en schaamharen.

Hoofdluis symptomen Hét symptoom van hoofdluis is jeuk. Controleer met een speciale luizenkam of er luizen of neten op het hoofd zitten. Is er inderdaad sprake van hoofdluis? Dan moet u direct de luizen behandelen om verdere verspreiding te voorkomen.

Behandeling Luizen behandelen kan op twee manieren. Door twee weken lang elke dag de haren goed te kammen met een speciale luizenkam. Helpt dit niet voldoende of wilt u sneller resultaat, gebruik dan een product dat luizen doodt. Deze middelen zijn gemakkelijk en veilig te gebruiken, ook bij kinderen.

Hoofdluis voorkomen Een luizencape voorkomt een luizenbesmetting via andere jassen. Daarnaast is het verstandig om de haren van uw kind regelmatig preventief uit te kammen met de luizenkam. Luizenkammen en andere antiluismiddelen kunt u kopen bij uw eigen apotheek of drogisterij kopen of u geeft ons opdracht om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek of EU-drogisterij.

Toon meer