Hartziekten vaatziekten

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn in Nederland een belangrijke doodsoorzaak. Het dichtslibben van aderen (aderverkalking) speelt een grote rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Aderverkalking, en daarmee ook veel hart- en vaataandoeningen, is grotendeels te voorkomen door een gezonde levensstijl. Een arts kan hart- en vaatziekten behandelen met medicijnen.

Hart- en vaatziekten symptomen Hart- en vaatziekten geven verschillende klachten, afhankelijk van de specifieke aandoening. De meest voorkomende hart- en vaatziekten zijn onder andere:
- Beroerte: een hersenbloeding of herseninfarct (zuurstoftekort in een deel van de hersenen door afsluiting van een bloedvat).
- Hartinfarct en hartaanval (afstervend stukje hartspier door afsluiting van een bloedvat).
- Trombose en embolie (bloedpropje in de aderen).

Ook kunnen hart- en vaatziekten symptomen geven als erectiestoornissen of de ziekte van Raynaud.

Hart- en vaatziekten voorkomen een behandelen Hart- en vaatziekten kunnen voorkomen worden met een gezonde levensstijl. Niet roken, gezond eten, een gezond gewicht en veel beweging zijn goed voor het hart en de bloedvaten. Houd bovendien risicofactoren, zoals uw bloeddruk, cholesterolgehalte en bloedsuikerspiegel in de gaten. Zijn deze waarden verhoogd, dan kan de arts eventueel medicijnen voorschrijven. Ook zijn er voedingssupplementen verkrijgbaar die het hart en de bloedvaten ondersteunen.

Toon meer