Haarverlies

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Haarverlies

Haarverlies is wanneer er meer hoofdharen uitvallen dan er nieuwe haren groeien. Het lichaam van de mens is van nature bedekt met haar, dat zich vernieuwt door uitval van oudere haren en de groei van nieuwe haren op die plaats. Normaliter vallen er dagelijks gemiddeld 50 tot 100 haren uit. In medische zin is haarverlies niet ernstig, maar het cosmetisch aspect van hoofdhaar maakt dat veel mensen haarverlies moeilijk vinden.

Haarverlies van het mannelijke type is genetisch bepaald en wordt veroorzaakt onder invloed van het hormoon DHT (dihydrotestosteron). De haaruitval kan al rond de leeftijd van 15 jaar inzetten. Bij sommigen verdwijnt het haar alleen op bepaalde plekken, anderen worden compleet kaal. Ongeveer 25% van de mannen krijgt rond het 30e levensjaar te maken met haarverlies, vanaf de 60 jaar is dit 66%. Haarverlies van het vrouwelijke type komt veel in de menopauze voor en concentreert zich vooral op de kruin. Ook deze vorm van haaruitval is vaak erfelijk bepaald. Het overkomt ongeveer de helft van de vrouwen in bepaalde mate.

Andere oorzaken van haarverlies zijn Alopecia areata (een immuunziekte waarbij het lichaam de eigen haren afstoot) medicijngebruik, ernstige stress, kanker behandeling en ijzertekort.

Toon meer