Eczeem

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Eczeem

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid door allergie. Het komt bij ongeveer 15 op de 1000 mensen voor en kan vanaf de geboorte aanwezig zijn of op latere leeftijd ontstaan. Eczeem veroorzaakt een rode, jeukende huid, met mogelijk blaasjes, bultjes en schilfers. Er zijn twee verschillende soorten eczeem.

Atopisch / constitutioneel eczeem is erfelijk bepaald. Het kan zich op enig moment in het leven openbaren. In 70% van de gevallen heeft de patiënt familieleden met eczeem, astma of hooikoorts. De oorzaak van deze vorm van eczeem kan niet worden weggenomen. Constitutioneel eczeem ontstaat vooral in de knieholten, ellebogen, nek, het gezicht en op de handen. De klachten kunnen sterk verergeren door stress en een droge huid.

De andere soort eczeem is eczeem. Dit wordt veroorzaakt door een overgevoeligheid voor een bepaalde stof (bijv. rubber, zeep, cosmetica). Contacteczeem kan zeer plotseling optreden.

Eczeem kan verminderd worden door de huid extra goed te verzorgen. Voorkom dat de huid te veel uitdroogt en smeer regelmatig vette zalf. Droge huid is gevoeliger voor eczeem en jeukt erger. Vermijd ruwe kleding (wol) en kleding die slecht ventileert.

Er zijn verschillende crèmes om eczeem te behandelen en te voorkomen. U kunt deze bij uw eigen apotheek of drogisterij kopen of u geeft ons opdracht om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek of EU-drogisterij. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Toon meer