Diarree

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Diarree

Diarree wordt meestal veroorzaakt door een ontsteking van de darmwand, door virussen of bacteriën. Het is dunne ontlasting die veel vaker dan normaal komt. Het kan gepaard gaan met overgeven, misselijkheid en soms koorts. Meestal gaat diarree vanzelf weer snel over.

Als u last heeft van diarree, is het van belang uw vochtgehalte op peil te houden. Doordat er veel vocht verloren gaat ligt uitdroging op de loer. Vooral bij jonge kinderen en ouderen is dit een risico. Drink daarom extra veel in geval van diarree. Meer of anders eten is niet nodig.
 

Toon meer