Constipatie

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Constipatie

Constipatie is een vertraagde en/of bemoeilijkte ontlasting. Ongeveer 15% van de mensen heeft er last van. Bij constipatie voelt men wel aandrang, maar de ontlasting komt niet. Buikpijn en een opgeblazen gevoel zijn bekende symptomen bij deze aandoening. Constipatie treedt vaak op bij het prikkelbare darm syndroom.

Mogelijke oorzaken van constipatie zijn o.a. een vernauwing in de darm, verlamming in darmspieren, uitdroging van de ontlasting, onvoldoende vezelrijk voedsel, medicijngebruik of zwangerschap. Om constipatie te behandelen kan het helpen om genoeg water te drinken, te bewegen en om op vaste tijden naar het toilet te gaan. Ook het voedingspatroon is belangrijk. Eet vezelrijk voedsel en beperk het gebruik van ongezond voedsel.

Mochten deze leefgewoonten niet volstaan, dan kan het helpen om tijdelijk een laxeermiddel te gebruiken. Dit mag u niet al te vaak doen, omdat overmatig gebruik hiervan de darmwand kan beschadigen. Hiernaast zijn er enkele supplementen die de darmwerking bevorderen.

U kunt verschillende producten voor de behandeling van constipatie kopen bij uw eigen apotheek of drogisterij kopen of u geeft ons opdracht om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-apotheek of EU-drogisterij. Bij receptplichtige medicijnen regelen wij ook een consult voor u met een echte geregistreerde EU-arts.

Toon meer