Allergie

Receptplichtige medicijnen

Zagolie.info biedt geen (receptplichtige) medicijnen aan. Op uw verzoek kunnen wij wel - op uw naam en voor uw rekening - een consult met een onafhankelijke arts voor u regelen, dit eventueel in combinatie met een door u op te geven voorkeursbehandeling welke zal worden verkocht en geleverd door een onafhankelijke apotheek. Bij zo'n consult vult u eerst een medische vragenlijst in en selecteert u een voorkeursbehandeling. Een arts zal uw antwoorden evalueren en kan besluiten een recept uit te schrijven. Wij sturen het recept dan door naar een apotheek die u het medicijn zal toesturen.

Allergie

Allergie is een overgevoelige reactie van het immuunsysteem op een bepaalde onschadelijke stof. Men spreekt dan van een allergie voor die stof (allergeen), zoals stuifmeel, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en schimmels. Wanneer de allergenen via de huid of luchtwegen het lichaam binnenkomen, reageert het immuunsysteem hevig. Dit noemen we een allergische reactie.

Klachten bij allergie zijn vooral niezen, jeuk, loopneus en last van de ogen, neus en keel. Hooikoorts is een veel voorkomende allergie. Allergie kan verdere klachten veroorzaken zoals ontstekingen, hoesten, hoofdpijn en vermoeidheid. Een juiste behandeling van allergie is dan ook gewenst.

Allereerst is het van belang dat u weet waarvoor u precies allergisch bent. Raadpleeg hiervoor een arts. Als dit duidelijk is, kunt u met uw allergenen zoveel mogelijk vermijden en medicijnen gebruiken. 

Toon meer