Pers

Pers

U wilt Zagolie.info beter leren kennen?

Bent u journalist en wilt u Zagolie.info beter leren kennen?

Heeft u meer vragen?

Neem direct op

Journalisten kunnen met vragen terecht bij onze persvoorlichter: Heleen Jansen van het communicatiebureau Cohn & Wolfe Benelux.

Pers

Wat is Zagolie.info?

Zagolie.info is een informatieve website en daarnaast een onlineservice voor consumenten. Wij bieden zelf geen producten aan, maar zorgen ervoor dat klanten veilig, snel en discreet echte producten kunt krijgen van goede gecontroleerde EU-apotheken. Indien gewenst, regelen wij ook consult met echte geregistreerde EU-artsen. Zagolie.info is dus geen online dokter, online apotheek of internetapotheek, maar een all inclusive, one-stop (eHealth) service. Wel zo eenvoudig, veilig, discreet en snel!

Mocht een klant besluiten een behandeling met bepaalde medicijnen te wensen, dan kan deze medicijnen bij de eigen apotheek kopen of aan ons de opdracht te geven om dit op zijn of haar naam te regelen bij een goede gecontroleerde onafhankelijke EU-apotheek en veilig, snel en discreet bij hem of haar thuis te laten bezorgen. Indien gewenst en/of noodzakelijk, regelen wij ook een consult met een echte geregistreerde onafhankelijke EU-arts. De klant betaalt ons één bedrag voor onze service, eventuele producten van een apotheek en/of eventueel consult met een arts. Wij regelen de rest!

Zagolie.info zorgt ervoor dat klanten niet zelf naar een apotheek (of in voorkomend geval, drogist) hoeven om producten te kopen en/of te laten opsturen. Wij werken niet samen met apotheken maar hebben afspraken met diverse (gereguleerde) onafhankelijke apotheken dat zij in beginsel klanten van ons accepteren. Hetzelfde geldt voor artsen: wij werken niet samen met artsen maar hebben afspraken met gereguleerde onafhankelijke artsen dat zij in beginsel klanten van ons consult zullen verstrekken. De klant betaalt aan Zagolie.info en wij betalen de apotheek en arts (indien nodig).

Hoe zit de organisatie in elkaar?

Zagolie.info is een dynamische organisatie, waarbij de website als een spin in het web dient en artsen, apotheken en cliënten door heel Europa met elkaar zijn verbonden. De sfeer is professioneel en internationaal.

Op ons kantoor op Curaçao zijn momenteel zo'n 20 mensen werkzaam en in de apotheken werken vele mensen, die fulltime voor de cliënten bezig zijn. Ook zijn er op dit moment 11 gediplomeerde artsen die consult aan klanten van Zagolie.info kunnen en willen verstrekken.

Het team zet zich continu in om de cliënten van de beste gebruikerservaring, klantenservice en een gedegen advies te voorzien. De bedrijfscultuur kenmerkt zich door zelfsturendheid en zelfredzaamheid, naar het innovatieve model van Ricardo Semler.

Hoe is het idee ontstaan voor Zagolie.info?

Zagolie.info is in 2003 begonnen als Onlinedokter.com. Deze website bood de cliënten de gelegenheid om op doktersrecept een werkzame dosis Melatonine aan te vragen bij de apotheek. Melatonine is een natuurlijk slaaphormoon, dat destijds in Nederland met een hogere dosering dan 0,1 mg per tablet alleen op recept te verkrijgen was. Sinds 2013 is Melatonine, vanwege een wetswijziging in de EU, in deze sterktes niet meer receptplichtig en is het middel gewoon vrij verkrijgbaar.

In 2004 ontstond het idee om onze website breder in te zetten. Vanaf dat moment veranderden we de naam in Zagolie.info en werd onze service uitgebreid tot zogenaamde lifestyle medicijnen die niet worden vergoed door de ziektekostenverzekering maar waarbij anonimiteit, veiligheid, snelheid en eenvoud is gewenst. Het model bleek een enorm succes te zijn.

Hoe weet ik dat de informatie die ik verstrek, veilig is?

Privacy, veiligheid, discretie en volledige klanttevredenheid zijn de sleutelbegrippen waaraan Zagolie.info haar bestaansrecht dankt. De informatie die u aan Zagolie.info verstrekt is strikt vertrouwelijk en is beschermd onder de Wet op de Persoonsregistratie en de regels van de arts-patiënt relatie. Voor het versturen van de gegevens via het internet maakt Zagolie.info gebruik van een gerenommeerde technologie, de SSL 2048-bit gecodeerde encryptie-technologie. Zagolie.info beschikt daarmee over de juiste technieken om uw gegevens te beschermen. Op de homepage van de site zult u altijd een veiligheidscertificaat treffen.

Hoe lang bestaat Zagolie.info?

Zagolie.info is ontstaan in 2004, vanuit de passie om patiënten de mogelijkheid te geven om over hun eigen lichaam te beschikken en hun eigen behandelmethode te kiezen.

Where is Dokteornline.com located?

Het bedrijf eMedvertise NV, die de website Zagolie.info exploiteert, is op Curaçao gevestigd, o.a. vanwege de bereikbaarheid van de klantenservice. De apotheken die leveren aan de klanten zijn echter allemaal gevestigd in de Europese Unie. Hetzelfde geldt voor de artsen waarbij klanten van Zagolie.info een consult kunnen krijgen.

Wat is de visie van Zagolie.info?

In één zin: power to the patiënt! Wij geloven dat de cliënten hun eigen keuzes mogen maken. In deze tijd, waarin de patiënt slimmer en beter geïnformeerd is dan ooit, is het moeilijk te bevatten dat je afhankelijk bent van instanties en artsen die nog moeten wennen aan de moderne (online) samenleving. Zagolie.info biedt de gebruikers een veilig platform van waaruit cliënten over hun eigen lijf kunnen beslissen.

Waarom is Zagolie.info op Curaçao gevestigd?

Zagolie.info is in Nederland gestart door drie ondernemers. Na verloop van tijd besloot één van de oprichters het bedrijf te verlaten. De site is toen verkocht aan een onderneming die kantoor hield op Curaçao.

In 2010 hebben de twee oprichters de site teruggekocht en besloten zij Curaçao als vestigingsplaats te behouden, omdat alle technische faciliteiten daar al waren. De dagelijkse leiding en het runnen van het bedrijf gebeurt al jaren door een team van specialisten. Een bijkomend voordeel van een kantoor op Curaçao is het tijdsverschil met Europa. Hierdoor is de Klantenservice voor Europeanen ook 's avonds makkelijk te bereiken, iets dat veel cliënten op prijs stellen.

Op wie richt Zagolie.info zich?

Zagolie.info richt zich op iedereen die om z'n eigen gezondheid geeft, in het bijzonder op mensen die zelf een passende behandelmethode willen kiezen, maar hierbij wel wat hulp kunnen gebruiken. Cliënten die wellicht wat minder tijd hebben en hun medicijnen en consult vanuit huis willen regelen. Cliënten die prijs stellen op discretie en liever geen arts onder ogen komen wanneer hun symptomen worden besproken. Voorop staat dat Zagolie.info altijd een cliënt naar zijn of haar eigen huisarts (terug) zal sturen wanneer dat beter is voor het welzijn van de cliënt. Immers niet alles is online op een veilige manier te behandelen.

Waarin onderscheidt Zagolie.info zich?

Zagolie.info is een website voor mensen die hun gezondheid en welzijn voorop stellen. Dit doen we niet alleen door een online arts te combineren met een online apotheek, maar ook door aanvullende diensten aan te bieden waarvan cliënten hebben aangegeven er behoefte aan te hebben. Zo zullen wij binnenkort een online spreekuur lanceren met allerlei specialisten en een door artsen gemaakt programma, dat antwoord geeft op alle mogelijke gezondheidsklachten en dat cliënten van betrouwbare en gepersonaliseerde medische informatie voorziet. Daarnaast garanderen wij uitstekende klantenservice, snelle levering door de aanbieders van de producten en een betrouwbaar platform. Het is ons uiteindelijke doel om de cliënten direct online te adviseren over hun gezondheidsklachten en alle mogelijke vragen te beantwoorden. Lukt dit niet online, dan willen we de cliënten kunnen doorverwijzen naar een specialist die dit wel kan.