Website

Alle meest voorkomende vragen over onze website.

De website functioneert niet goed. Wat nu?

Via de volgende pagina is het mogelijk om uw internet browser te testen, deze kijkt of uw browser geschikt is om onze website te gebruiken: https://zagolie.info/nl/. Wanneer u toch nog problemen ondervindt, dan kunt u opnemen met de Klantenservice.

Wat als ik nog steeds vragen heb die hier nog niet beantwoord zijn?

Neem dan gerust met ons op! Wij als Klantenservice zijn telefonisch, per email en via de chat te bereiken.

Ik zoek een informatie over een product dat niet op de website staat

Zoeken kan via de zoekfunctie, deze vind u rechtsboven op de pagina. Het is ook mogelijk om te zoeken via het menu aan de linkerkant op de homepage. Mist de website volgens u informatie over een bepaalde klacht en/of behandeling dan is het mogelijk om een suggestie door te geven aan onze Klantenservice.

Hoe weet ik dat de informatie die ik verstrek, privé en veilig bewaard wordt?

Discretie is voor ons van groot belang, daarom doen wij er alles aan om een optimale beveiliging voor uw informatie te realiseren. Zo maken wij gebruik van een 2048 bits versleuteling tussen uw site bezoek en het Zagolie.info-systeem, zijn de servers streng beveiligd in het serverpark en laten we tweewekelijks een extern gespecialiseerd beveiligingsbedrijf het hele systeem en website scannen op kwetsbaarheden en veiligheid tegen cyberaanvallen. Alle door u verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt om u optimaal van informatie te voorzien. Wij verstrekken uw persoonlijke gegevens niet aan derden, met uitzondering van de apotheken en artsen waar wij toegang tot hebben. Eventuele communicatie tussen u en de arts verloopt via een versleuteld website-adres om uw veiligheid te waarborgen.